3 min

Bli kjent med AFPT: Børge Fagerli

Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hva fikk deg til å bli opptatt av trening eller helse?

Som så mange andre var jeg svært fascinert av Arnold Schwarzenegger og slukte alle actionfilmene med han rått. Så husker jeg at jeg så Lee Haney på forsiden av FLEX, måtte vel være når han vant en av sine første Mr Olympia, og da var det i gang med å spise egg, drikke masse melk og trene pushups og situps… Jeg fikk en Bullworker (Google det) av pappa i julegave når jeg var 11 år gammel, og da var det daglig trening med den og ulike kroppsvektøvelser for å bli like stor og tøff. Det ble jo ikke de helt store resultatene, og interessen styrte i ulike retninger som fotball og kampsport opp gjennom de første ungdomsårene. Når jeg så gikk ett år på High School i USA som 15-åring fikk jeg muligheten til å trene styrke en time hver dag på skolen, og da tok det av igjen. Jeg hadde matematikk og sosialvitenskap sammen med seniorene (som var 17-18 år gamle) og der var det to store gutter jeg så voldsomt opp til, han ene var stjernen på det lokale football laget, han andre var kroppsbygger. De stod begge på toppen av tavla nede i vektrommet over hvem som var sterkest i baseløftene, og jeg som såvidt klarte 20kg stanga i benkpress hadde en del å ta igjen…Jeg brukte de neste årene på å lese og suge til meg alt om kosthold og trening, en uslukkelig lidenskap for å finne ut hvordan menneskekroppen fungerer og hvordan man kan få den til å fungere enda bedre. Selv om jeg aldri ble den sterkeste eller største, tilegnet jeg meg så mye kunnskap at jeg i dag ansees for å være en av de fremste ekspertene internasjonalt…en betegning jeg kanskje aldri blir helt enig i selv, men som jeg har såpass ydmykhet ovenfor at jeg kontinuerlig gjør det jeg kan for å leve opp til det.

Hva, av alle ting du kan fylle dagen med, er din store lidenskap/hobby utenom jobb?

Dette har et enkelt svar: Å tilbringe tid med venner, familie og de jeg er glade i.

Hva er du mest stolt av å ha oppnådd i livet?

Det må være å ha skapt metoder som Myo-reps og Biorytme Livsstil (jeg har gått bort fra betegnelsen Diett), å ha fått æren og gleden av å dele min kunnskap med mennesker via AFPT og utallige forelesinger, artikler, podcaster og nå også bøker verden over.

Om alt går etter planen, hvor ser du deg selv om 10 år?

Jeg vil være med på å snu den sørgelige trenden på dårligere helse og økt overvekt blant befolkningen. Om 10 år har jeg et selskap med folk som jobber sammen med meg og hjelper meg å formidle solid og pålitelig kunnskap om mat og trening til en hel verden, på en folkelig og lettforståelig måte sånn at man kan nå ut til så mange som mulig.

 

Publisert: 16.07.2015 KL. 12:34
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.