3 min

Bli kjent med AFPT: Melina Magulas

Vi vil at du skal bli kjnet med menneskene bak AFPT og derfor presenterer vi alle foreleserne en etter en. Først ut er en av de siste tilskuddene: Melina Magulas som er ansvarlig for utholdenhet og fysisk aktivitet og helse.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hva fikk deg til å bli opptatt av trening eller helse?

Jeg har egentlig hvert opptatt av bevegelse så lenge jeg kan huske, helt fra jeg var liten. Jeg kommer fra en idrettsfamilie, og spontan lek og bevegelse bevegelse ble raskt satt i system som trening. Alle idretter skulle prøves, og etter flere år med langrenn, håndball og riding var det dans som ble livet, bokstavelig talt. Personlig har jeg alltid hatt et prestasjonsperspektiv på trening, og interessen for helse og hvordan kroppen fungerer meldte seg ikke før jeg som profesjonell danser ble satt ute av trening og scene med bruddskader i ryggen. Jeg fikk kjenne på mye smerte over lang tid, og forsto at  du kan ikke ta det å være frisk og fungerende for gitt. En plan B i karrieren måtte til og jeg begynte på Idrettshøgskolen.

Hva, av alle ting du kan fylle dagen med, er din store lidenskap/hobby utenom jobb?

For meg går jobben som fysiolog, foreleser og trener hånd i hånd med det som alltid har hvert lidenskapen, nemlig bevegelse. Når du må bryte av en fysisk utøvende karriere som egentlig gikk ganske bra, føler du deg ikke "ferdig" med å se hva kroppen kan klare. Og min samboer(og trener) så at jeg fortsatt var sulten på å prester og foreslo at jeg skulle begynne å gå langrenn aktivt. Dette var også en treningsform som ikke gav smerte. Så da gjorde jeg det da! Nesten flaut å si det men, trening er lidenskapen. Å nå de treningsmålene jeg selv setter meg gir meg den beste følelsen! Jeg blir høy på den. Det er mye annet som er gøy og mye viktigere i livet, men akkurat nå bruker jeg all min ekstra tid på å løpe fortere og å bli bedre i langrennsporet.

Hva er du mest stolt av å ha oppnådd i livet?

Jeg er faktisk veldig stolt av mastergraden min, og det er ikke pompøst ment. Men oppgaven min som var litt metodisk på muskel-sene feltet og den var så stor i omfang at jeg måtte bruke et år ekstra på den. Nå jobber jeg med forskningsartikler fra prosjektet og håper å dele studien med flere! En annen ting som var veldig stort for meg var å få gå VM på ski i Falun. Jeg er halvt gresk og går for Hellas som er en bitteliten skinasjon, men med ivrige folk som står på for å holde i gang med vinteridrett for dem som bor i de greske fjellene.Nå satser jeg mpt VM i Lahti i 2017!

Om alt går etter planen, hvor ser du deg selv om 10 år?

Hehe,vet ikke helt om jeg vil dele 10års-planen min med alle og en hver, men jeg håper jeg har doktorgrad i drettsvitenskap og jobber både med forsking og undervisning innen for helse og trening. Er en ivirig supermosjonist, men ikke av de villeste. Har VO og OL-deltagelse i baklomma, gift med min kjære og kanskje et barn. Ok, der kom hele planen likevel;)

Publisert: 10.07.2015 KL. 09:00
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.