Christine Drage
8 min

Christine Drage

Christines rørende historie om helsegevinsten av trening og vennskap for livet.
Publisert: 30.08.2019

En hverdag som alenemor med kronisk sykdom.

Christine Drage (24) er en tidligere student hos Akademiet For Personlig Trening, og deler sin opplevelse og erfaring under studieforløpet. Samtidig som hun har vært student hos oss, har hun sjonglert livet som alenemor og en hverdag med kronisk sykdom. 
Vi er veldig imponert over denne unge damen! Vi i Akademiet For Personlig Trening er heldige som får slike studenter som Christine. Vi er stolte over at vi kan bidre til bedre helse i Norge. 

PT og kostholdsveileder utdanning er det beste jeg har gjort for egen helse.

Det å ta utdanning som Personlig Trener og Kostholdsveileder hos AFPT er ikke bare det beste karrierevalget jeg har tatt, men også det beste jeg har gjort for egen helse. Etter at jeg ble gravid med datteren min, fikk jeg flere kroniske sykdommer som førte til veldig lav aktivitet, depresjon og overvekt. Jeg mistet kontroll over kroppen min, og det var ikke før jeg ble tvunget til å legge om livsstilen min at det gikk opp for meg hvor viktig trening og ernæring er. På det verste veide jeg over 100 kg, og veien tilbake til normalvekt var det som fikk meg nysgjerrig på PT yrket. 

Litt etter litt ble smertene mine mindre, kroppen lettere og tankemønsteret bedre. Etter hvert som helsen ble bedre, økte interessen min for både trening og sunn mat. Jeg utviklet et stort ønske om å jobbe med trening på fulltid, lære mer om hvordan kroppen fungerer og ikke minst hvordan jeg kunne ta bedre vare på meg selv. 

Jeg ville lære av de beste!

Jeg valgte AFPT på grunn av det fleksible utdanningsforløpet, det imponerende utvalget blant forelesere og fordi jeg ville lære av de beste. For å finne ut hvilket utdanningsprogram som passet best for meg med tanke på helse situasjonen min, meldte jeg meg opp på et gratis informasjons kurs. Der fikk jeg detaljert informasjon om både det vanlige studie forløpet og Flex-studiet, samtidig som jeg fikk stilt alle spørsmål jeg hadde angående utdanningen. 

Kine er en evig optimist, som hjalp meg å se mulighetene.

I stedet for å møte skeptikere som mente jeg kom til å være funksjonshemmet og ute av stand til å ta del i arbeidslivet, møtte jeg Kine. En evig optimist som hjalp meg med å se mulighetene jeg hadde, noe jeg trengte å høre. På dette informasjonsmøtet bestemte jeg meg for å gi alt jeg hadde og kjøre på for fullt for å bli en Personlig Trener. Jeg meldte meg opp på PT Total pakken som inkluderte utdanning som Personlig Trener, Kostholdsveileder og kurs i salg og markedsføring. 

Dekker alt det grunnleggende vi trenger som Personlig Trener. 

Jeg begynte på PT studiet i August 2018 og valgte å følge et tradisjonelt studieforløp med undervisning annenhver helg over 2 semestre. AFPT tilbyr også Flex-studiet som er mer nettbasert, og anbefales for de som ønsker litt mer fleksibilitet under studieforløpet. 
Utdanningsforløpet er satt opp på en smart måte med en god blanding av teori og praksis, som dekker alt det grunnleggende vi trenger for å starte opp som en Personlig Trener.

Det faglige innholdet i kurset var godt oppdatert, hvor AFPT har samlet inn den viktigste informasjonen for hvert tema og presentert det på en oversiktlig måte. Jeg er veldig fornøyd med at vi måtte igjennom det tyngste og vanskeligste først, slik som anatomien. Da det gjorde det lettere å følge med og forstå de neste temaene.

AFPT har klart å samle så mange forskjellige og gode forelesere, som er eksperter på hvert sitt område. I tillegg til at foreleserne er flinke til å formidle budskapet, så tilpasser de og tilrettelegger slik at alle klarer å henge med.

Fikk venner for livet!

Skolestart gikk over all forventning! Jeg var litt nervøs den første dagen, da det var flere år siden jeg sist gikk på skole. Vi har jo alltid litt forventninger og bekymringer både når det kommer til medelever og lærere. Her hadde jeg heldigvis ingen grunn til å bekymre meg! Klassen vår var virkelig eksemplarisk, og vi hadde det utrolig kjekt sammen under forelesnings helgene. Disse helgene gikk altfor fort, og vi møttes på fritiden både for å studere og trene sammen. Under utdanningen opprettet vi en SnapChat gruppe, hvor vi fremdeles sender bilder og prater med hverandre ukentlig. 

Personlig er jeg veldig glad for at jeg fikk flest mulig undervisningshelger, da jeg trivdes stort sammen med PT-klassen 2018. Disse skolehelgene har vært en ubeskrivelig kjekk opplevelse hvor jeg har fått venner for livet og for første gang følt at jeg hørte til i en gruppe. Kjemien vi hadde i klassen vår var eksepsjonelt bra, og til tross for at vi var en stor gruppe fra ulike bakgrunner kom alle godt overens og utviklet ekte vennskap. 

Vi har samarbeidet tett under studieforløpet, støttet hverandre under eksamensperioden og heiet på hverandre i arbeidslivet etter utdanningen. Vi har nå spredt oss over flere forskjellige treningskjeder, men holder fremdeles kontakten, utveksler tips og oppdaterer hverandre om hverdagen vår som PT. 

Det er dette jeg er mest fornøyd med! Alle relasjonene jeg har fått under studieforløpet og all kunnskapen jeg sitter igjen med. Det var virkelig et år jeg lærte mye, både om trening, helse situasjonen i Norge generelt, kosthold og ikke minst mye om meg selv. 

Miljøet på skolen var fantastisk! Jeg har aldri vært særlig skoleflink, eller trivdes spesielt på skolen tidligere. Mens her har jeg hatt nedtelling på mellom hver undervisningshelg og genuint gledet meg til hvert eneste tema. Så hjelper det selvfølgelig å studere noe jeg virkelig brenner for! Året med AFPT har definitivt vært et av de beste, og mest minneverdige opplevelsene hittil. 

Fikk jobb under PT studiet!

Skolen har gjort det mulig for meg å komme ut i arbeid igjen, til tross for at jeg er kronisk syk. Jeg ble utrolig godt ivaretatt under studieforløpet, og fikk både bevege meg og trene så mye jeg ville selv når undervisningen foregikk. Jeg slet lenge med å finne ut hva jeg skulle gjøre, og hva jeg fysisk kunne klare før jeg begynte hos AFPT. Da jeg lever med kroniske smerter, som gjør at et tradisjonelt utdanningsforløp med mye stillesitting og lite bevegelser er dårlig for helsen. Og uten utdanning er det ikke mange muligheter og retninger å gå. Derfor er jeg evig takknemlig for AFPT og alle mulighetene som har åpnet seg opp for meg. Jeg kommer definitivt til å ta flere videreutdanninger via AFPT.

Allerede i begynnelsen av andre semester hos AFPT fikk jeg en jobbmulighet og startet opp som Personlig Trener hos treningskjeden Actic, hvor jeg nå er ansatt som fulltids PT. Jeg begynte smått som trainee ved siden av studiet, og har trivdes utrolig godt i rollen som Personlig Trener fra første dag! Utdanningen min hos AFPT har gjort meg godt rustet for hverdagen som PT, og gitt meg alle verktøyene jeg trenger for å lykkes. Jeg har også lært utrolig mye om meg selv og hva jeg vil. Studietiden hos AFPT har vært den mest givende perioden i livet mitt, og jeg anbefaler alle som har lyst til å lære mer om trening om å ta kurset for sin egen del og selvutvikling. Selv har jeg store planer om å ta videreutdanninger innenfor trening, og da først og fremst Rehab kurset til AFPT. 
Takket være AFPT har jeg funnet drømmekallet, og jeg vet at jeg kommer til å være i treningsbransjen resten av livet. 

Til slutt, hva synes du om prisen på studiet?

Det er vanskelig å kunne sette en pris på noe som har betydd så mye for meg. Der og da virker det selvfølgelig mye, men for alt man får igjen er utdanningen virkelig verdt prisen og vel så mye. En fulltids PT tjener jo opp igjen det man har investert i utdanningen på noen få måneder.

Ønsker du å følge med på hverdagen til Christine som PT, så deler hun tips og erfaring innen trening og helse på Instagram profilen sin.

Publisert: 30.08.2019 KL. 12:49
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

AFPT studenten ble årets PT 2018 og starter nå eget treningssenter for Evo.
En reflektert ung mann med innsikt om kroppspress og idrett.
Gir tilbake med Idrettsprestasjoner som de fleste bare kan drømme om!

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.