5 min

Hvem er det egentlig som blir Personlig Trener?

Siden vår oppstart i 2005 har både våre studenter og PT kundene endret litt karakter. Her er noen refleksjoner over hvem som blir PT i dag.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Når vi startet i 2005 var Personlig Trening et relativt ukjent yrke. Den typiske studenten var en relativt veltrent gutt eller jente som hadde god erfaring av styrketrening. Dette var egentlig ganske selvfølgelig siden "PT" dengang var hovedsaklig styrketrening inne på et senter. I årene som kom etterpå så vi en gradvis endring. I takt med at markedet endret seg der PT ble mer og mer "allemannseie" endret også den typiske studenten seg. Nå ble det mer og mer individer som hadde noen form for treningsbakgrunn, ikke nødvendigvis bare styrketrening, som ble personlig trener.

PT hadde tatt steget ut fra det tradisjonelle styrketreningen og ut i mer generell aktivitet. Fler og fler begynte med trening ute, løping, langrenn, krioppsvektstrening og boot camps. NAturlig npk endret vi utdannelsens innhold til å reflektere markedets behov og begynte i større grad å vektlegge helsemessige aspekter mer enn prestasjon.

Nå, enda noen år etter har vi tre grupperinger som velger å studere til Personlig Trener. Det er mulig at andre aktører har andre erfaringer, men dette er våre.

Den første gruppen er de yngre, treningsinteresserte. Dette er ofte i aldersgruppen 18-25 år, mer eller mindre rett fra annen skolegang og med en interesser for trening. Ikke nødvendigvis ønsker alle i denne gruppen å jobbe som PT, men mange, kanskje helt opp til 50%, gjør det av egen interesse. Dette anses av mange som en hobby og har egenverdi og derfor mener mange at det er verdt o investere i dette, på lik linje som andre investerer i andre hobbyer. En annen del av disse menneskene vil veldig gjerne jobbe som PT. De har en egen erfaring av hva trening har gjort for de og vet verdien det har gitt de. Dette ønsker de å gi videre til andre.

Den andre gruppen er de som er litt eldre og lidenskaplig interessert i trening. Disse er ofte 25-30 år og har hele livet vært interessert i trening og helse. Mange har tatt en annen utdannelse på veien, men ender allikevel tilbake i det de brenner for-trening og helse. Dette er mennesker med relativt god erfaring fra ulike treningsformer og som har flere år med lidenskap bak seg.

Den tredje gruppen er de som er voksne. Med det mener jeg ofte fra 30-35 og oppover. Dette er ofte de som har hatt annen jobb og annen utdannelse, men som nå tar steget og ønsker å lære og eventuelt jobbe med noe nytt. Ofte er dette de fra den andre gruppen, men som ikke tok steget tidligere.

Disse individene har flere år med trening og liv bak seg. De kjenner mange av utfordringene som jobb, familie og økonomi medbringer og har en god kjennskap til livet generelt. Det gjør også at disse har lettere for å få troverdighet hos litt "voksnere" kunder.

Hvem er den eldste vi har hatt?

Den eldste studenten vi har hatt var 63 år ved studiestart og jobber fortsatt.

Jobber alle som PT?

Noen tror at alle som tar en PT utdannelse jobber som PT og dette er langt fra sannheten. På lik linje som at jeg har min bakrgunn som naprapat og lærer så jobber jeg ikke som noen av delene i dag. Å bli PT i dag, eller å ta en PT utdannelse, er ikke forbeholdt bare de som skal jobbe på fulltid. Jge tror at ved en håndsopprekning i enhver klasse vil 30-50% si at de tar utdannelsen for å skaffe seg kunnskapen av egen interesse og med egen motivasjon. De er lei av å ikke vite hva som er den beste måten å gjøre ting på og vil vite "korteste veien til mål" for å få mest ut av den tiden de investerer.

Det er en stor andel av våre studenter som først kontakter oss med spørsmålene:

  • Må jeg være veltrent og sterk for å bli PT
  • Må jeg jobbe som PT
  • Er alle som studerer til PT slanke og veltrente
  • Kan man leve av det om man ønsker

(Les mer om hva man kan tjene som PT her)

Svarene er nei, nei, nei og absolutt ja.

Så, vurderer du å bli PT? Her ser du de tre hovedgruppene vi har hos oss. Er du i en av de?

Les mer: Vil du lære mer om trening?

Les mer: Vil du vite mer om ernæring?

Publisert: 06.02.2017 KL. 04:04
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.