4 min

Landingssider- en fordel i virksomheten?

En ting er å vite hva man skal gjøre, en annen ting er å få folk til å se elelr høre deg. Her er noen tips på hvordan du kan benytte landingssider.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hva er en landingsside lurer du kanskje på? En landingsside er en nettside optimalisert for salg. Da gjerne et spesifikt produkt du ønsker å selge. Det kan være en e-bok eller et ferdig treningsprogram med fokus på maksimal muskelvekst for eksempel.

For å få folk interesserte kan det være lurt å gi bort noe først. For eksempel en smakebit på treningsprogrammet eller et gratis kapittel fra e-boka. Det vekker som regel nysgjerrigheten hos folk.

Landingssider er ganske enkle å sette opp. Du trenger ikke 3-5 års utdannelse for å sette opp disse sidene da mange ulike aktører har en drag- and drop-løsning som gjør det kjempelett å sette opp sin egen side.

Her er to forskjellige aktører som begge tilbyr en lettvint løsning for å sette opp sin egen side optimalisert for salg:

Leadpages.net: www.leadpages.net

Instapage.com: https://instapage.com

Begge sidene tilbyr en 14-dagers gratisperiode hvor du kan teste ut om du det er noe for deg. Min mening er at de er like gode og lettvinte så sjekk ut begge.

Lead magnet

En lead magnet er et gratis produkt eller tjeneste du gir bort gratis – gjerne i bytte mot en epost-adresse. Om en har en nyhetsbrev-tjeneste som Mailchimp eller Getresponse kan en sette opp en automatisk epost-sekvens som sendes ut etter en bestemt tid hvor formålet er å selge produktet ditt. Gi mye verdi i eposten-sekvensen for å få en god relasjon til den potensielle kunden.

Du kan lage en egen landingsside for lead magneten og en egen for produktet som du selger.

Praktisk gjennomføring for å sette opp en landingsside som selger

Start med å finne ut hvordan du bruker de ulike funksjonene du ønsker for landingssiden din. Når siden din ser pen og innbydende ut behøver du en betalingsløsning. De dyrere versjonene av både leadpages og instapage har en egen betalingsfunksjon, men om du vil bruke en rimeligere variant kan Paypal være en lettvint løsning. Her kan du lett sette opp en betalingsknapp ved å gå til bedriftsløninger -> sett opp betalingsknapp med html og følg instruksjonene. Det er kjempelett! Du vil da få en lenke når du er ferdig som du kan bruke på landingssiden din. Når du setter opp betalingsknappen kan du når de er ferdige med betalingen sende dem til en dropbox-mappe med e-boken eller treningsprogrammet ditt.

Copy-closere

For å øke sjansene for et salg kan du bruke såkalte copy-closere. Det finnes flere ulike, men noen av de beste er begrenset antall, begrenset tid og kundereferanser. Om det kun er 10 e-bøker eller treningsprogram til en viss pris kan det være et incentiv til å kjøpe raskt. Det samme om et tilbud kun gjelder i 3 dager. Kundereferanser er som du kanskje vet et ekstremt kraftig verktøy for å selge tjenestene dine. Det er direkte bevis på at du kan holde det du lover. Det være seg en kunde som har gått ned 20 kilo eller en PT som har solgt for ti tusen kroner med landingssiden sin.

Å gi en pengene-tilbake-garanti eller bonuser som er verdt en del er også gunstig for å øke sjansene for et salg.

Oppsummering

  • Sørg for at både lead magneten og produktet du selger er kjempebra
  • Lag en pen side optimalisert for salg
  • Bruk copy-closere
  • Finn noe du tror folk kunne tenke seg å kjøpe
  • Du kan bruke landingssider for å skape en passiv inntekt eller for å nå ut til flere følgere

 

 

 

 

Publisert: 29.10.2017 KL. 07:28
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.