1 min

Muskler du ikke bør glemme å trene: Nakken

Dessverre. Alle synes ikke like godt som en sixpack om sommeren eller en lårmuskel i shorts, men de er viktige. Omtrent som de små elektriske delene i den råeste muskelbilen er de nødvendige. Som skruer i materialet eller som oljen i motoren. Ikke glem disse musklene, det er smartere enn du tror å trene de.

Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hvem i all verden trener nakken tenker du? De som tenker er svaret. Nakkens muskler er en del av ryggstrekkerapparatet. Du vet, den delen som holder oss oppreist og som gir oss balanse og holdning og i disse tider…holder hodet oppe fra å falle ned i iPaden. Nakkekstensorene er viktige muskler. Ikke bare er de viktige i alle kontaktsporter, men også for folk flest. I kontaktsporter er det selvforklarende. Når kroppen eller hodet treffes må musklene i nakken beskyttet hodet fra ”sleng”. Jo sterkere de er jo bedre kan de beskytte. Smart eller hva?

For oss vanlige er nakkemusklene oversett. Vi glemmer at hodet henger fremover og belaster musklene konstant. Resultatet kan ofte bli hodepine og nakkesmerter. Det er hakket smartere å legg inn de i treningen og gjøre de i stand til å tåle mer.

Hvordan?

Bruk en stor ball og legg deg på rygg. Rull nedover til bare bakhodet er i kontakt med ballen og hold noen sekunder. Rull tilbake, hvil noen sekunder og gjenta ønsket antall ganger- 4-8 repetisjoner med 10 sekunders hold og 5 sekunders pause er et sted å begynne. Vær klar over at øvelsen ofte medfører kraftig stølhet påfølgende dager. Vær også forsiktig med at ballen ikke sklir mens du ligger på den med bare hodet. Det er langt ned til bakken.

2-4 serier x 4-8 reps 2-3 ganger i uken er en god begynnelse.

 

 

Publisert: 08.02.2016 KL. 10:06
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.