1 min

Rules of health: Investeringen styrer avkastningen

I denne nye serien skal vi se på "regler" som er smarte å forholde seg til når man ønsker optimal helse. På ingen måte behøver du å følge alle, men det er helt sikkert at noen av "reglene" vil være brukbare for deg. Den første "regelen" handler om at du høster det du sår.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

I de aller fleste tilfeller er det en sammenheng mellom investering og avkastning. Jo mer innsats du legger, jo mer avkastning får du. Når det gjelder helse er det ingen unntak. God helse er ingenting du tilfeldigvis får eller vinner, men noe du er nødt til å investere i over tid. Som i andre sammenhenger er det ikke alltid lett å gjøre det riktige valget, men allikevel bør det gjøres.

Definisjonen på helse er i henhold til WHO "Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity". De aller færreste av oss oppnår vel noengang dette, men allikevel bør vi jo ikke la være å forsøke.

Norge har en HALE-alder (Health Adjusted Life Expectancy) på 71,7 år år noe som betyr at de fleste nordmenn lever omtrent 10 år med lavere enn optimal helse eller på godt norsk, med dårlig helse.

Bestem deg for at du skal ha den beste helsen mulig og i tillegg leve de aller fleste av årene dine i så god stand som mulig.

Publisert: 22.07.2014 KL. 07:18
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.