Slik bør du videreutdanne Deg som PT

Hvordan bør man fortsette sin egen utvikling etter endt PT utdannelse?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Slik bør du videreutdanne deg etter PT-utdanningen

 

Når du er ferdigutdanna som personlig trener har du en solid base med kunnskap, men det er fortsatt mye å lære. Du har mange formelle utdanninger du kan ta og mye kunnskap du kan plukke opp fra andre dyktige trenere. I denne artikkelen skal jeg ta for meg hvilke utdanningstilbud jeg vil anbefale og for hvem det passer. Du vil også få en liste med dyktige trenere som poster mye god kunnskap du bør følge for å lære mer. De er kvalitet i et hav av motsigende uttalelser fra folk med mye kunnskap og folk som tror de har mye kunnskap. Skillet kan ofte være vanskelig å se da de som ikke kan så mye gjerne uttaler seg som de kan det.

 

Det er mange veier å gå etter du har blitt PT. Alt fra flerårige løp til korte kurs og samlinger. De fleste utdanninger kan gi deg et fortrinn i arbeidsmarkedet og ikke minst er det jo artig å kunne nå ut til mange mennesker med korrekt kunnskap. Markedsføring, ernæring, behandling og fysioterapi kan være aktuelle områder å satse på alt etter hva som interesserer deg.

 

Rehab Trainer

En aktuell utdanning med tanke på hvor mange som har smerter i kroppen fra tid til annen. Kurset inneholder flunkende ny informasjon om smerteforskning og hvordan man kan påvirke smerter i en positiv retning. Jeg har selv tatt dette kurset og det anbefales virkelig da dette kan være et område som er vanskelig å lese seg opp på selv uten litt bakgrunnskunnskap. Mer om Afpt sitt kurs Rehab Trainer finner du her: https://afpt.no/studietilbud/rehab-trainer

 

 

Massør

Jeg tror at det å ta en massørutdanning kan være en fin mulighet til å bringe inn flere kroner i bedriften din. Dette gjør at du har flere inntekskilder som kan være en god plan i perioder hvor det er lite PT-kunder. Akademiet for Personlig Trening har en massørutdannelse du kan lese mer om her: https://afpt.no/studietilbud/massasje

 

 

Ernæringsfysiolog

Å gi ernæringsråd bør gjøres med forsiktighet. Gir du feil råd kan du i verste fall sørge for at folk ender opp med mangelsykdommer. Skal du gi ernæringsråd til folk som er syke bør du være utdannet ernæringsfysiolog da risikoen for å gi feil råd er mye større. Her vil jeg anbefale Bjørknes Høyskole sin ernæringsfysiolog-utdanning. Om du ikke har lyst til å gå 3 år på skole kan Afpt sitt kurs Kostholdsveileder være aktuelt: https://afpt.no/studietilbud/kostholdsveileder

 

 

Markedsføring

Å kunne markedsføre deg selv på en god måte er alfa omega for både PT-er og andre som driver et firma. Det er mange måter og medium man kan bruke til markedsføring. Hvis du sliter med å få inn nok kunder til å leve av personlig trening er dette området å satse på. Les mer her: https://afpt.no/studietilbud/salg-markedsforing-og-coaching

 

 

En fin måte å holde tritt med nyere forskning på er å følge dyktige trenere som selv leser forskningen og forklarer det på en lettvint måte. Her har du en liste over trenere du bør følge på sosiale media:

 

Norske trenere:

Melina Magulas

Sigvar Garfors

Tomas Fjeldberg

Benjamin Christensen

Juma Iraki

Martin Norum

Andreas Stokkeland

Svein Gjøsund

 

Internasjonale trenere:

Brad Schoenfeld

Stuart Phillips

Eric Helms

Bret Contreras

 

Det er mange flere enn disse også, men det er et sted å starte for å få med seg god informasjon. Da har du et sted å begynne. Jobben din fremover blir å skille god kunnskap fra dårlig kunnskap og hvordan du best kan applisere det på kundene dine. Du har også en pekepinn på hvor du skal lete etter din neste formelle utdanning.

 

Publisert: 04.02.2019 KL. 11:59
Av:
Steinar Ekren
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg selv oppdatert på hva som skjer hos oss!

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.