1 min

To øvelser for posterior chain du bør teste

Det finnes en jungel av øvelser for alle muskelgrupper. Kanskje er disse to ny for deg?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Det finnes en jungel av øvelser og stort sett alle har sine respektive plasser i et treningsprogram. Her ser vi på to stykker for posterior chain som du sannsynligvis ikke har sett før. To nye øvelser du kan putte "in the toolbox".

Bridge rollout for hamstrings
Bevegelsesmønsteret tilsvarer lårcurl/lårcurl med ball. Fordelen med denne øvelsen er at den utføres unilateralt, altså med ett og ett ben. Dette medfører videre en økt stabilisering rundt bekkenet og sikrer derfor at du får mer ut av øvelsen. 

Ekstender hoften maksimalt og rull ut til benet er utstrukket. Trekk deretter rullen inn igjen mens hoften holdes høyt i samme posisjon. Den ser kanskje enkel og grei ut, men denne øvelsen overrasker. 

Glute bridge "V" walkout
En fin aktiveringsøvelse for setet. Hoften ekstenderes og stegene gjøres ut til siden slik at bena former en "V" når bena er utstrukket. Fordi lårbenet flyttes ut til siden aktiveres setet i større grad.

Publisert: 02.05.2012 KL. 12:36
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.