1 min

Ukens forskning: Sjokolademelk etter trening fungerer bra

Sammenligning av sjokolademelk med energidrikke etter trening
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

En studie(1) sammenlignet effekten av lav-fett sjokolademelk  og en vanlig karbohydratholdig energidrikke på restitusjonen hos tredje divisjons fotballspillere. 5 gutter og 8 jenter som alle var i en oppkjøringsperiode til ny sesong deltok i studiet. Mellom morgen og kveldsøktene inntok utøverne en mengde sjokolademelk som ga 1 gram karbohydrat pr. kg kroppsvekt eller et tilsvarende volum av energidrikke. Etter økt nr. 2 på ettermiddagen gjennomførte de et løp til utmattelse for å se på tiden de brukte.

Det var ingen signifikante forskjeller i løpstiden mellom gruppene. For guttene viste det seg likevel en trend der de kunne løpe lenger før total utmattelse inntraff når de hadde drukket sjokolademelk. Resultatet av studiet er derfor at sjokolademelk er like god eller bedre enn vanlige energidrikker til å restituere mellom treningsøkter.

Svakheter
Studien er utørt på få restpersoner og man ikke trekke konklusjoner ene og alene på dette studiet.

Hva sier andre studier?
Flere andre studier har sett fordeler med sjokolademelk etter trening. Det viser seg blant annet at sjoklademelk fungerr bedre enn sportstdrikke/energidrikke over en periode på 10 uker for å legge på seg mer fettfri masse(2).

Det fine er blant annet at du får i deg mye av den viktige aminosyren leucine, i tillegg til natrium, magnesium og kalsium.


Referanser
(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22080318
(2) Rankin JW, Goldman LP, Puglisi MJ, Nickols-Richardson SM, Earthman CP, Gwazdauskas FC: Effect of post-exercise supplement consumption on adaptations to resistance training. J Am Coll Nutr 2004

Publisert: 13.10.2013 KL. 12:58
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.