Melina Meyer Magulas

Melina er toppidrettsutøver innen langrenn og er ansvarlig for utholdenhet og fysisk aktivitet hos AFPT.
Melina er tilgjengelig som mentor i vår mentorordning.
5 klipp
5 x 60 min
5 timer samlet eller 1x2 + 1x3
NOK6 900,-
3 klipp
3 x 60 min
3 timer samlet eller delt opp
NOK4 500,-

Melina er toppidrettsutøver innen langrenn og er ansvarlig for utholdenhet og fysisk aktivitet hos AFPT. Hun jobber til daglig som fysiolog og har blant annet vært fagperson i ulike TV programmer med helse som tema.

Å jobbe som personlig trener

Etter flere år som frilands danser, tok jeg sertifiseringer som Pilates-instruktør og gjennom instruktørjobben på The Room i Oslo fikk jeg etterhvert ha en god del privattimer og jeg oppdaget at jeg virkelig trivdes med én til én-trening der vi kunne jobbe målrettet med individuelle behov og jeg så at kundene mine fikk enda bedre kvalitet og fremgang når de tok med seg kunnskapen inn på gruppetimene.

Jeg fikk etterhvert en del kunder på privattimer som drev med ulike idretter og en del rehab-kunder. Samtidig gikk jeg bachelor ved Norges Idrettshøgskole og fikk muligheten til å ta Fysisk trener for idrett på 2. året. Deretter startet jeg i EVO Fitness og jobbet som PT ved siden av studiene. Det gikk så det suste og var kjempegøy! Derfra hadde jeg en glidende overgang til å stadig jobbe mer og mer som fysisk trener og i tillegg begynne å skrive om trening for ulike magasiner, uttale meg i media, bli hyret inn til å holde ulike økter, kurs og foredrag. Parallelt med dette hadde jeg fått en spesiell interesse for utholdenhetsprestasjon og begynte å løpe og gå langrenn for LYN SKI. 

Fantastisk å være en del av

Jeg fikk bruk for alt jeg hadde lært som trener når jeg nå skulle tilbake som utøver, selv om det nå var med ski- og løpesko og ikke ballettsko. Jeg fullførte også min mastergrad i idrettsfysiologi-og biomekanikk ved NIH og startet umiddelbart som Performance Coach, idrettsfysiolog og testleder ved Magnat Center, hvor jeg fortsatt jobber på 7. Året når vi skriver 2020. Fordi jeg hadde praktisk erfaring fra idrett og å jobbe med rehab-trening selv, selv samt idrettsutdannelse har jeg fått jobbe med mange ulike personer med ulike fysiske eller medisinske behov og fått jobbe som fysisk trener eller testleder med utøvere fra en rekke idretter (tennis, kunstløp, løping, langrenn, boksing, MMA, fotball, alpint, dans for å nevne noen). Men jeg har jobbet like mye med helt vanlige mennesker som ønsker å bli bedre! Jobbe som gjøres med ser jeg på som enda viktigere, i et folkehelseperspektiv, enn å jobbe med idrett, men det er uansett fantastisk å få være en del av måloppnåelsen til et menneske.

Displinen til tre ski-VM

Jeg har selv fortsatt som idrettsutøver ved siden av studier og full jobb. Det er en krevende kombinasjon, men kunnskapen jeg har tilegnet meg gjennom egne studier og erfaringen som trener kombinert med den grei dose disiplin har tatt meg til tre ski-VM som gresk landslagsløper (Falun 2015, Lahti 2017 og Seefeld 2019) - noe som krever med kravene fra Hellas oppnåelse av konkrete resultater og en viss ranking i FIS, det internasjonale skiforbundet. Samt har gjort at jeg har kunnet hevde meg i flere løp, særlig terrengløp. Det å ta en trenerutdanning har altså gitt meg mange personlige rekorder og fantastiske opplevelser med trening og idrett på privaten, men mest av alt åpnet trenerutdanningen opp for å skape meg et kontaktnett av dyktige og gode mennesker jeg elsker å jobbe med og lære av, og gitt mange muligheter til å utfolde meg profesjonelt. 

Doktorgrad i idrettsmedisinsk fag

Treneryrket har også påvirket meg til å bli en bedre forsker når jeg nå har skalert litt ned på trener-praksisen min for å ta den doktorgrad i idrettsmedisinske fag ved NIH. Som akademiker er det utrolig viktig å bevare kontakten med «felten». Hva slags kunnskap trenger praktiskere, klinikere og hva slags kunnskap trenger vi for at Norge skal bli et enda sunnere land? For å ta pulsen på hva slags kunnskap som mangler hjelper det å snakke med kunder, pasienter og andre trenere. Og etter mange år i bransjen er jeg hvertfall helt sikker på dere som er Personlige Trenere gjør en vanvittig viktig jobb for folkehelsen, ikke bare for individet!

Hvorfor foreleser for AFPT?

Enkelt valg for meg! Ikke bare fordi jeg fikk muligheten til å undervise i fag jeg selv har fordypet meg ekstra i og brenner for, men fordi Da jeg kom inn i staben til AFPT kom jeg inn i et råsterkt fagmiljø, der vi har en god blanding personer med spesialkompetanse på alle aktuelle fagdisipliner og mer til.

Vi er personlige trenere, mental trenere, idrettsutøvere, forskere, akademikere, praktikere, klinikere og bedriftseiere/ledere mm. men mest av alt er kollegaene mine en gjeng med personer som er genuint opptatt av å levere det beste til studentene våre og gjøre dere klare for det som venter deg som personlig trener. Det er denne ekte lidenskapen for å gi kunnskap og erfaring videre, hjelpe til med å skape suksess og det sterke fagmiljøet som gjør at AFPT er best på det de gjør. Administrasjonen er helt fantastisk og jobber tett sammen med oss forelesere og det er en personlig administrasjon som har god oversikt over alle sine studenter.

Erfaring

  • Personlig Trener og instruktør siden 2008
  • Testleder ved fysiologisk testing (laktatprofil, VO2maks m.fl prestasjonstester ved løp, ski, rulleski, roing)
  • Senior langrennsløper og løper i LYN SKI
  • Foreleser og foredragsholder innen helse- og idrettsfaglige tema for statlige- og næringslivsaktører, på conventions og ulike kurs.
  • Holdt flere egne workshops innen bevegelighetstrening, løpetrening mm.
  • Jobbet som profesjonell danser siden 2007 med oppdragsgivere som Den Norske Opera & Ballett, NRK, Monster for TV2, SB-produksjoner, L’Oreal m.fl
  • Artikkelforfatter innen trenings- og helsefaglige temaer for bla. SKISport, Trening.no, Shape-Up, Intersport m.fl
  • Driver podcasten Prestasjonsprat sammen med Eirik Myhr Nossum.

Utdanning og kurs

Utdanning

PHD - Institutt for idrettsmedisin
Norges idrettshøyskole
Master i idrettsvitenskap (MSc
Spesialisering: Idrettsfysiologi - og biomekanikk
Norges idrettshøgskole
Bachelor Idrettsvitenskap
Spes: Idrettsvbiologi
Norges Idrettshøgskole
Personlig trener
Del av bachelor
Norges idrettshøgskole
3-årig danselinje
Fordypning i klassisk balett og moderne dans
Bårdar akademiet

Kurs

3x kurs i klinisk fysiologi
Sirkulasjon, gassutveksling og ventilasjon. Godkjent som 15 timer valgfritt kurs for spesialister.
NTNU, st. olavs
Kurs i testing og trening av hjerte- og lungepasienter
LHL -Sykehus
EXOS Performance Mentorship Phase 1
EXOS
Functional Movement Screen
FMS™
Sertifisert instruktør i Pilates Reformer
Pilates Room©/ The Room
Sertifisert instruktør i Matt Work
Pilates Room©/ The Room

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.