1 min

Vann virker slankende

Bruk nok av denne rennende kilden til god helse
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Forskning viser at inntak av vann før hvert måltid kan bidra til vektreduksjon.
I en studie fra American Chemical Society (ACS) deltok 48 personer i alderen 55-75 år. De som ble satt på en lavkaloridiett, og som samtidig drakk rundt en halv liter vann før måltidene de inntok, gikk ned mer i vekt enn gruppen som ikke drakk vann før de spiste. Vanndrikkerne i forsøket drakk 4,7 desiliter i forkant av tre måltider daglig. Det gjorde de over en periode på 12 uker, samtidig som de inntok kaloriknapp kost.

Sju mot fem kilo
I snitt rant sju kilo av gruppen som drakk vann før måltidene i løpet av de tre månedene studiet varte, mens personene i kontrollgruppen, som ikke drakk vann før de spiste, gikk ned rundt fem kilo.

Studien er lite spesifikk. Det nevnes ikke om gruppen som drakk vann før måltidene spiste mindre mat og dermed færre kalorier pga økt metthetsfølelse. Det er verdt å bemerke seg at man må innta færre kalorier enn man forbruker både for å få effekt av "vanndietten" og for i det hele tatt å gå ned i vekt.

Vi bør etterstrebe å drikke nok av denne rennende kilden til god helse. 


Referanser:
(1) American Chemical Society: Clinical trial confirms effectiveness of simple appetite control method

Publisert: 30.05.2012 KL. 12:15
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.