2 min

Derfor bør du bruke floorpress!

Kan floorpress tilføre deg noe?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Et godt alternativ i horisontal press
Floorpress er den fornuftige lillebroren til benkpress. Den er god å ha som alternativ, variasjon eller erstatning alt ettersom. Øvelsen har omtrent samme utførelse som i benkpress, men hovedforskjellen er bevegelsesutslaget (ROM). ROM (range of motion/leddutslaget i øvelsen) er langt mindre i benkpress fordi øvelsen foregår liggende på bakken i stedenfor på benken. Dette vil automatisk begrense hvor stor bevegelse spesielt skuldrene må gå igjennom.

Floorpress er for benkpress hva glutebridge er for hip-thrust – Martin Norum

Fordeler med floorpress
- Floorpress gjør at skuldrene ikke trenger å gå i en så stor ekstensjon som i benkpress
- Triceps styrkes i større grad siden pressbevegelsen konsentrer seg mest om sluttførelsen av bevegelesen (der triceps jobber mest). Dette kan i retur føre til at du på et senere tidspunkt vil bli sterkere i benkpress.
- Det er vanskelig å jukse. Du vil ikke kunne slippe stangen hurtig ned og la kompisen som står bak og spotter få større biceps enn deg selv som følge av at han må curle en for tung belastning opp igjen. Årsaken er at albuene stopper i bakken før stangen treffer brystet (under forutsetning av at man ikke har veldig korte armer og er veldig overvektig).
- Risikoen for skuldersmerte og skader er lavere.


Øvelsen bør testes og implementeres hos kunder og kan spare mange skuldre i horisontale pressbevegelser! Se en videoguide under for instruksjon i øvelsen.

Publisert: 27.11.2013 KL. 07:23
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.