3 min

Dette er det smart å ha i kjøleskapet

Hva skal man ha i kjøleskapet?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

I en hektisk hverdag og med liten tid til å stå på kjøkkenet er det ikke alltid like lett å vite hva man skal spise. Med de riktige basisvarene på kjøkkenet er det lettere å få til sunne og næringsrike måltider. Her får du derfor 5 tips til matvarer som er lurt å alltid ha tilgjengelig i kjøleskapet slik at både matplanleggingen og matlagingen blir både enklere, raskere og sunnere.

Frukt, bær og grønnsaker

Fyll opp kjølskapet med fargerik frukt, bær og ferske grønnsaker så blir det enklere å dekke det anbefalte inntaket av minst «5 om dagen». Frukt og grønt gir deg viktige vitaminer, antioksidanter, mineraler og fiber som kroppen din trenger. Både frukter og grønnsaker kan spises alene eller brukes som ingrediens i ulike retter som salater og desserter. Husk også at frukt og bær passer perfekt når du har lyst på noe søtt. I tillegg er det enkelt å ta med seg en frukt eller en grønnsak fra kjøleskapet som du kan putte i veska slik at du har et lite mellommåltid raskt tilgjengelig når du er på farten.

Egg

Egg er en skikkelig næringbombe og en god kilde til protein av høy kvalitet. Ulike eggeretter fungerer perfekt både til frokost, lunsj og middag, eller når du bare trenger noe som er raskt å lage. Egg er i tillegg en viktig ingrediens i mange andre retter og matvaren har også lang holdbarhet. Visste du forresten at egg bør ha romtemperatur før du koker dem eller bruker de i bakingen? Da er nemlig eggets egenskaper best.

Ost

Ost er en annen matvare som holder seg godt i kjøleskapet. Noen typer oster kan også fint fryses ned til senere anledninger. Denne matvaren er en god kilde til blant annet kalsium, B-vitaminer og protein. En annen fordel ved denne matvaren er at den kan brukes til så mye forskjellig. Ulike oster kan brukes som både pålegg, gratineres og som ingrediens i mange ulike retter. Eller så kan man jo også bare spise et par osteskiver som snacks eller ventemat.

Meieriprodukter

I dag finnes det mange smakfulle meieriprodukter å velge mellom. Felles for alle er at de er viktige kilder til blant annet kalsium, B-vitaminer og fullverdig protein. For eksempel har cottage cheese og kesam eksplodert i popularitet de siste årene. Bruk disse meieriproduktene i matlagingen for å gjøre rettene saftigere og mer proteinrike. Med litt frukt eller bær er både cottage cheese og kesam også et perfekt alternativ når du har dårlig tid, eller når man rett og slett har lyst på sunnere kosemat. Yoghurt og melk kan nytes som det er, eller for eksempel brukes sammen med frokostblandinger og i smoothies.

Sitron

Denne gule sitrusfrukten er kanskje ikke det første du tenker på som en vare du MÅ ha i kjøleskapet. Men det er faktisk ganske så kjekt å ha en sitron tilgjengelig til enhver tid. Presset sitronsaft kan piffe opp både fiskeretter og salater, og sitronsaft egner seg også godt i dressinger. Sitronskiver i vannmugga er også både forfriskende og godt når du trenger en sunn tørstedrikk.
 

Publisert: 16.09.2015 KL. 07:00
Av:
Silje Bjørnstad
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.