Frontbøy - velg grepet som passer deg best
2 min

Frontbøy - velg grepet som passer deg best

Det finnes flere måter å gjøre frontbøy på
Publisert: 30.04.2014

Vektløftergrepet er etter mitt syn det definitivt beste grepet å bruke til frontbøy for de som kan mestre det. Dette fordi:

1. Du har et større kontaktområde på stangen enn med kryssgrep fordi hendene holder på utsiden av skuldren istedenfor på innsiden.
2. Du får bedre stabilitet
3. Det er enklere å holde brystryggen enn ved kryssgrep for de fleste
4. Det er nødvendig for å kunne gå over på frivendinger og varianter av olympiske løft.

Mange har imidlertid store utfordringer med grepet. Ofte som følge av for dårlig mobilitet i rygg og armmuskler. Les mer om hvorfor mange sliter med "frontrack" her
 

Alternativer
I videoen under ser du fire alternativer til grep i frontbøy. Et kryssgrep kan fungere (og er et meget hyppig brukt alternativ for mange med stive skuldre). Det kan fungere greit, men en liten "Issue" er at en albue alltid vil være høyere enn den andre og dermed føre til at stangen ligger med litt skjev belastning. Da foretrekker jeg i langt større grad den modifiserte varianten som fortsatt sørger for en grei rack-position samtidig som albuene holde like høye.  Et annet meget godt alternativ er stroppegrep som blir en enklere variant av vektløftergrep. Det kan fungere flott som en progresjon mot vektløftergrep. Det oppleves som litt ustabilt til å begynne med, men dette venner du deg kjapt til. Når du får tak på grepet vil du erfare at det er en brukervennlig og fin måte å holde frontbøy på for de med begrenset mobilitet.

Hvilke av de er mest vonde? 
Til å begynne med er frontbøy bare kjipt. Enten hater man frontbøy, eller så hater man det litt mer. Det er ubehagelig at stangen presser mot halsen og pusterøret. Det er ubehagelig at stangen presser på calivicula. Løsningn er å ikke gi opp, men ha pågangsmot til å tåle ubehaget som relativt raskt avtar når du venner deg til det.

Publisert: 30.04.2014 KL. 07:28
Kategori: Tips og Kuriosa
ds
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.