3 min

Helsedirektoratet lanserer ny helsekampanje-rettet mot menn

Menn er mindre aktive og har et mer usunt kosthold sammenlignet med kvinner.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Viktig for helsen
28.september 2016 lanserte Helsedirektoratet kampanjen «Ikke gå for hardt ut!» hvor hovedmålgruppen er menn. Dette er fordi man ser at menn beveger seg mindre og spiser dårligere enn kvinner. Kampanjen setter fokus på at skippertak sjeldent er den beste løsningen for å oppnå ønskede resultater og at det derfor er de små endringene over tid som gir best effekt. Helsedirektoratet mener det er en myte at man må trene hardt og lenge for at fysisk aktivitet skal ha effekt. Ifølge helsemyndighetene er 30 minutters moderat aktivitet hver dag nok til å redusere risikoen for mer enn tretti ulike sykdommer! I tillegg påpekes det at fysisk aktivitet er viktig i behandling av mange sykdommer. Blant annet kan det å bevege seg mer bidra til å erstatte medisiner mot for eksempel diabetes type 2, lette depresjoner og høyt blodtrykk.

Går for hardt ut
Helsedirektoratet har laget to kampanjefilmer som viser en mann som gjerne vil, men som må gi opp før han i det hele tatt har startet. Filmene konkluderer med at det er viktig å huske at «30 minutters aktivitet i hverdagen, og små grep for et sunnere kosthold, gir formidable helsegevinster.» Altfor mange begynner på ekstreme dietter og harde treningsopplegg, og slutter like fort, mener helsemyndighetene.
- Voksne menn kjenner seg veldig godt igjen i det vi kommuniserer, fordi mange har kjent på det å prøve og feile gang på gang, og ikke strekke til. Til alle disse sier vi: Helsegevinsten ved å gå fra ingenting til litt er formidabel. Ta ett skritt av gangen, sier Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.

6 råd
I tillegg til kampanjevideoene er det laget en liste som består av «seks små grep til en sunnere og gladere tilværelse»:

1) Ta deg tid til «dine30» hver dag. Velg noe som er praktisk eller noe du liker å gjøre uansett. Å gå en tur med litt tempo i variert terreng er godt nok. Og ganske trivelig.

2) Dropp strenge regimer for hva du kan og ikke kan spise. Spis heller variert! Hiv innpå med grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter og fisk – og spis heller litt mindre rødt kjøtt, kjøttprodukter, salt og sukker.

3) Skill mellom hverdag og fest, det er lov å kose seg innimellom.

4) Tørst? Drikk vann hver gang du er tørst. Da er du godt på vei til mindre sukker i kostholdet. Drikke som brus, saft, isté, juice og liknende, inneholder ofte masse tilsatt sukker.

5) Unngå å sitte stille for lenge – reis deg opp minst en gang hver time. Ikke se på ungene – vær med og lek.

6) Spis frukt og grønt så mye og ofte du kan. En god huskeregel: Inkluder grønt i alle måltider!

Se kampanjefilmene her:

Ikke gå for hardt ut – på trening: http://www.youtube.com/watch?v=xqT-ulxh4Oc

Ikke gå for hardt ut – i butikken: https://www.youtube.com/watch?v=R7pttxd3ppQ

Kilde: Helsedirektoratet, Nasjonalt råd for fysisk aktivitet

Publisert: 02.10.2016 KL. 12:00
Av:
Silje Bjørnstad
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.