3 min

Bli kjent med AFPT: Erle Engmark

Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Hva fikk deg til å bli opptatt av trening eller helse?

Jeg har drevet med og trivdes i mange ulike idretter i oppveksten; håndball, judo, svømming og forskjellige dansestiler, for å nevne noe.  Jeg var aldri noe naturtalent, men var flink på å trene og terpe over tid, ferdigheter som for meg ga selvtillit og motivasjon da jeg ble bevisst dem – jeg kunne bli god i det jeg jobbet for å mestre.

Interessen min for basistrening og styrketrening begynte som et verktøy for å bli en bedre håndballspiller, men utviklet seg etter hvert til å bli primærtreningen min da jeg sluttet med lagidrett rundt 16-17-års alderen. Da jeg ble gjort oppmerksom på styrkeløft som 18-åring og ble gjenforent med idretten, var jeg solgt.

Ved siden av fysisk trening og prestasjon, har jeg siden barneskolealder vært opptatt av psykologi, filosofi og psykisk helse. I 7.klasse skrev vi en fordypningsoppgave om et valgfritt tema; mens medelevene mine skrev om fotball og Spania, satt jeg med min mors universitetspensum og skrev om Sigmund Freuds Psykoanalytiske teorier.
Interessen har senere beveget seg vekk fra det negativt avvikende, retrospektive, over i retning av positiv utvikling og prestasjon – i egen utvikling så vel som i tilnærming til andre i trener- og lærerroller.

Hva, av alle ting du kan fylle dagen med, er din store lidenskap/hobby utenom jobb?

Min store lidenskap er idretten styrkeløft, der jeg er konkurrerende utøver ved det norske juniorlandslaget. Store deler av min tid går derfor med på gjennomføring og planlegging av trening og rammene rundt, med mål om å gjøre meg til en bedre utøver.

Hva er du mest stolt av å ha oppnådd i livet?

Som nesten ”ung og lovende” fremdeles, ser jeg mine største prestasjoner og stolteste øyeblikk som noe i vente.

Det jeg er mest stolt av til nå i livet, er å ha blitt frisk fra en spiseforstyrrelse,  å tørre å satse på tingene jeg elsker og brenner for (slik som idrett i voksen alder), og å være blant AFPTs ’eliteteam’ innenfor norsk helse- og treningsbransje, som en av de yngste foreleserne på laget. 

Merittene mine til nå innenfor styrkeløft er jeg også stolt over, to av de gjeveste har vært å bli junior europamester i 2015 og å bli senior/åpen norgesmester i 2014.

Om alt går etter planen, hvor ser du deg selv om 10 år?

Jeg har ingen spikrede langtidsplaner over hele linja, og velger å tenke at dersom jeg er (og jobber mot) steder jeg vil være nå, ender jeg opp der jeg ønsker på sikt – om å ’ende opp’ et sted skulle være et mål.
Sannsynligvis jobber jeg innenfor idrettspsykologi eller andre trenings-/helsefag, og er blitt junior og nylig senior verdensmester i styrkeløft.

Publisert: 18.08.2015 KL. 02:09
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.