4 min

De ukjente effektene av styrketrening

En artikkel fra en av AFPT sine studenter som virkelig har lykkes; Martin Norum. Følge han også på www.martinnorum.com
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

De ukjente effektene av styrketrening

Foruten fysiske fordeler som bedre hjertehelse, forlenget levealder, sterkere skjelett og sterkere imunforsvar, finnes det en rekke effekter styrketrening kan ha på individet. Effekter du i dagliglivet er glad for at faktisk er eller kan bli en realitet.
Fra gammelt av er vi mennesker vant med mye aktivitet. Stort sett alle jobber bestod tidligere av hardt fysisk arbeid der kroppen virkelig fikk gjennomgå dag ut og dag inn – igjen og igjen.

Newsflash: Slik er ikke situasjonen lenger. Vi sitter, ligger og sover mer enn noen gang. Hva gjør det egentlig med kroppen? Hva gjør det med helsen? Først av alt skaper det holdningsrelaterte problemer. Hoftebøyerne blir stramme, brystet blir strammt og de musklene som BURDE være stramme og aktive er definitivt ikke det. Lenger ut i rekken medfører slike ubalanser at kroppen kompanserer, og før eller siden dukker problemer med ryggen, knærne og ikke minst skuldrene opp. Hadde det ikke vært fint å slippe slikt?

Resultater med trening gir resultater på andre arenaer
Gjennom jobben som Personlig Trener møter undertegnede svært mange forskjellige mennesker i helt forskjellige livssituasjoner med dertil forskjellige kropper, målsetninger, og treningsentusiasme. Uansett hva slags bakgrunn vedkommende har slår det aldri feil – når vedkommende oppnår målene som er satt, og virkelig har gjort noe som har forandret situasjonen fører suksessen til suksess på andre arenaer i livet.

Mange rapporterer om en stressende hverdag preget av lite energi og den velkjente tidsklemma hengende over seg som en mørk sky. Bedre blir det ikke av at skulder og nakkeproblemer et utall ganger i løpet av dagen minner deg på at det ikke står bra til med kroppen. Når slike ting forandres skjer det noe med kroppen. Når du blir en “mester i stressmestring”, får økt energi som resultat av at du starter å bruke energi, og plager og vondter forsvinner, fører det med seg en slags lykkerus. Hverdagen blir enklere og du ser lysere på tilværelsen.

Hva ligger bak?
Trening påvirker utskillelsen av flere stoffer i kroppen som kan føre til positive følelser. For eksempel følelsen av ro og behagelighet i etterkant av trening. Det mest kjente stoffet heter endorfiner – også kalt ”kroppens morfin”. Mange kjenner seg igjen i denne opplevelsen. Det er som regel en deilig følelse å slappe av etter en knallhard treningsøkt og følelsen er som regel bedre jo hardere du har trent.

Suksess fostrer suksess er det noe som heter, og det er defintivt noe i det. Ved flere anledninger har undertegnede vært vitne til at kunder har tredd inn i høyere/bedre jobbstillinger. Disse individene er også de som har produsert de beste og mest dramatiske resultatene på trening. Finnes det her en direkte sammenheng med styrketrening? – kanskje, kanskje ikke. Det som uten tvil er et faktum er at følgene av mindre stress, økt energi og det faktum at du tar bedre vare på deg selv legges merke til av omgivelsene rundt. Ledere av bedrifter er stadig mer opptatt av at de ansatte tar vare på seg selv. Inaktive, late arbeidstakere fører til mere sykefravær og større økonomiske utfordringer for bedriften – og deg. Sunne friske og helsebevisste arbeidstakere er dagens vinnere!

Så hva er egentlig de “ukjente effektene styrketrening”?
Gjennom å ta vare på deg selv, og ved å trene hardt og riktig får du ikke bare en bedre fysikk – du får en bedre mental helse som i mye større grad står klar til å møte utfordringer. Selvtilliten øker, du blir tøffere rent psykisk og du kan rett og slett forvente deg en lysere fremtid hva gjelder helse og prestasjoner du skaper utenenfor treningssenteret!

Så hva er budskapet? Opp av stolen og tren!




 

Publisert: 17.08.2011 KL. 12:34
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.