2 min

Dette kommer du ALDRI unna

Prinsipper er få, metoder er mange. Om du forholder deg til prinsipper blir det aldri feil.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Prinsipper er naturens lover. Lover som veldig enkelt må respekteres. Det finnes mange metoder innen trening. Metoder er alt fra Myo reps til supersett, trisett og lignende, veldig enkelt måter å utføre treningen på. Alle metoder MÅ forholde seg til prinsipper. Under skal jeg gå gjennom noen av de aller viktigste prinsippene som du er nødt til å forholde deg til.

Prinsippet om spesifisitet

Du blir bra på det du gjør. Derfor er det slik at du må bestemme deg for din målsetning da dete r den som styrer hvordan treningen din bør utføres. Om du vil bli bra i løpeing må du...løpe og dersom du trener masse bicepscurl blir du bra i ....(du gjettet riktig) bicepscurl.

Prinsippet om progresjon

For at kroppen skal tilpasse seg må den stadig utsettes for ny belastning som den ikke er vant til. Det betyr at du på en eller annen måte må overbelaste musklene regelmessig. Hvordan du gjør det er opp til deg og det kan gjøres ved flere repetisjoner på samme vekt, mer vekt, kortere pauser eller annet.

Prinsippet om kontinuitet

Treningen må gjennomføres regelmessig. Egentlig ganske logisk. Hvis ikke hadde det jo vært nok å tatt en treningsøkt og vært i form for livet. Alle vet det ikke går. Derfor må det gjennomføres regelmessig over tid.

Prinsippet om individualitet

Treningen må tilpasses til individet. I en perfekt verden kan man gjøre alt, men slike r det ikke i det virkelige livet, Begrensninger på utstyr, skader og annet kan forhindre en person i å utføre ulike øvelser så derfor må alltid individet komme i første rekke.

Oppsummering

Tren på det du vil bli bra på, øk belastningen regelmessig, gjør det regelmessig og tilpass til individet. Hvilke metoder? Det kan du velge...

Publisert: 17.02.2016 KL. 09:03
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.