7 min

En guide til deg som vil bli Personlig Trener

hMan er ikke bedre enn utdannelsen man tar. Hvordan kan du manøvrere deg i jungelen av ulike studier og tilbud? Her er hvilke muligheter du har hos oss.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

De siste 20 årene har personlig trening vokst og vokst. Med den økende utfordringen innen overvekt og livsstilssykdommer ser det ikke ut som om det vil være annerledes i de nærmeste årene. Ved siste telling var det 1228 treningssenter i Norge, hvorav omtrent halvpartene er kjedetilknyttet og den andre halvparten er frittstående.

Markedet omsetter i dag Personlig Trening for rundt 600 millioner NOK, en omsetning som øker hvert eneste år.

 

Behov i bransjen

 

I henhold til VIRKE finnes det 16-1700 personlige trenere i landet og vi få nesten daglig henvendelser fra senter som leter etter nye trenere. i henhold til EuropeActive er det i dag omtrent 100.000 ledige jobber i markedet i Europa (Europe Active, København 2019).

Til enhver tid symboliserer store kjeder som SATS et behov for 50-100 nye trenere. Selv om SATS er markedsledende med omtrent halvparten av bransjens totale PT omsetning er det mer enn 1100 andre senter som også har et stort behov.

 

Kvalitetssikring

 

Det er ingen tvil om at det gjennom årene har vært fremtvunget en kvalitetssikring av trenere i markedet. Med det voksende markedet og dermed også den bredere målgruppen kreves det en større kunnskap for å kunne ivareta kundens helse på best mulig måte.

 

Med SATS i spissen ble det i 2019 innført et krav om en utdannelse tilsvarende et årsstudium (tilsvarende 60 studiepoeng). Varigheten skal da overgå 1650 timer totalbelastning for studiet med undervisning, tilhørende pensum, litteraturmengde og krav.

I 2020 innfører også EVO dette kravet og dermed har to av de store kjedende disse kravene

 

Kvalitessikring er noe som hele bransjen støtter, men økende varighet på utdannelser er ikke alltid ensbetydende med bedre utøvere av yrket. I tillegg er det en differensiering i markedet, der noen trenger meget kyndig medisinsk forståelse for å ivareta helse og sikkerhet, mens andre har ikke de samme behovene. Utover dette er det også et spørsmål i hva som faktisk er en faglig kvalitetssikring. Skal man legge fokuset på rent medisinske problemstillinger eller er salg og markedsføring det man skal vektlegge.

.

Av den anledning tror vi kvalitetssikringen har kommet for å bli, men i en ny bransje blir veien litt til mens man går.

 

Våre studiemodeller

 

Vi ønsker å gi deg mest mulig fleksibilitet. uavhengig av hvor du bor skal det være mulig for deg å ta utdannelse hos oss. Derfor er vi i de fleste store byene i Norge (Oslo, Fredrikstad, Tromsø, Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand) slik at utdannelsen er tilgjengelig over hele landet.

 

Personlig Trener Standard

Dette er den tradisjonelle PT utdannelsen der undervisningen foregår i forelesningsform med foreleser og klasse. All undervisning er stedsbasert og kursskjema er fastsatt.

 

Personlig Trener Flex

For deg som ønsker mer fleksibilitet har vi PT Flex. Dette er for deg som kan og ønsker å studere når det passer deg og som har nok egendisiplin til å gjøre jobben utenfor klasserommet. Her leses det aller meste av teorien nettbasert og det er bare praktiske samlinger som er tids- og plassbestemt.

De praktiske samlingene er helgebaserte men vi har også muligheten til at du gjennom noen uker med intensive studier tar utdannelsen på kortere tid.

 

Les mer om Personlig Trener studiet.

 

Hvordan skal du bruke utdannelsen?

 

Vi har alltid forsøkt å sette studenten i sentrum. Hva trenger han eller hun basert på hva de skal benytte utdannelsen til. Noen skal jobbe fulltid som Personlig Trener, noen deltid, noen vil bare ha kunnskapen for egen del og noen benytter den videre i sin helseutdannelse.

 

Vi har derfor lagt fokus på at du skal kunne velge det som passer deg best.

 

       Ta en titt på alle våre kurs og utdannelser her.

 

Skal du jobbe fulltid på der kravene er et årsstudium?

Da bør du velge PT Total. PT Total er en kombinasjon av Personlig Trener utdannelsen og to av fire andre utdannelser. Av disse kan du velge Kostholdsveileder om du vil vite mer om ernærin g Endurance Trainer om du er interessert i utholdenhet, Rehab Trainer om du er interessert i rehabilitering og skader, Performance Coach om du vil jobbe med idrettsprestasjon eller Salg, markedsføring og coaching for deg som vil gi deg best mulig forutsetninger for å lykkes med å skaffe deg kunder. I tillegg til disse utvikler i også våren 2020 to nye utdannelser, en mot barn og yngre (Young Trainer) og en mot den aldrende målgruppen (Senior Trainer).

 

Skal du jobbe fulltid der kravene ikke er årsstudium?

Mange senter i dag stiller ikke krav om et årsstudium men bare en Personlig Trener utdannelse. For vårt var det da naturlig å gi deg denne muligheten, uten å tvinge deg til å betale mer enn du må eller holde deg på skolebenken så lenge som mulig.

 

Begge disse modellene kan du velge med eller uten studiepoeng på Personlig Trener utdannelsen. Noen ønsker studiepoeng til videre studier og noen har kanskje ikke muligheten på søke om studiepoeng grunnet manglende generell studiekompetanse eller realkompetanse.

I tillegg ser vi ingen forskjeller på kunnskapen blant de som har valgt studiet med eller uten studiepoeng og pensum, eksamen og undervisning er selvfølgelig eksakt like.

Vi har gode samarbeid med de fleste senter i bransjen og er behjelpelige med å formidle  denne kontaktinformasjonen til våre studenter for å hjelpe de på vei.

 

Skal du bare ha kunnskapen for egen del?

Da vil vi gi deg muligheten til å velge akkurat dette. De fleste som tar utdannelsen av denne hensikten velger Personlig Trener Flex, for mest mulig fleksibilitet. Vi mener det ikke skal være nødvendig for deg å lese mer enn det du føler du har behov for og en stor andel av våre studenter tar studiet av denne anledningen, for å kunne benytte kunnskapen på seg selv eller nære og kjære.

 

Skal du virkelig bygge kunnskapen din som Personlig Trener?

Med de økende kravene kommer det også nye studiemuligheter. Flere steder i landet er det igangsatt årsstudium og bachelorstudier i personlig trening. Hos oss kan du velge å ta alle utdannelsene hos oss fortløpende og vil med dette ha en kompetanse tilsvarende mer enn to års fulltidsstudier, mer enn de aller fleste trenere i dag har.

 

Vi mener at vi virkelig har satt studenten i fokus og har tilrettelagt for at du kan velge nettopp det som passer deg best. Du kan velge å studere sitte de på skolebenken, nettbasert og i valgfri by og bygge din videreutdannelse basert på dine ønsker og drømmer.

 

Kontakt oss for en uforpliktende prat for å se om vi har noe for deg.

 

Publisert: 22.02.2020 KL. 12:25
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.