1 min

Forskningsreferater: benkpress i supersett med knebøy. Bra eller dårlig?

Supersett, vekslingen mellom to øvelser, har vist seg å være tidsbesparende. vordan fungerer det når det gjelder tunge knebøy?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Forskere så på utførelsen av supersett mellom benkpress og tunge knebøy. California State University undersøkte om det å trene knebøy i supersett med benkpress påvirket evnen til å utføre knebøy. I det tredje supersettet viste det seg at det å supersette benkpress og knebøy reduserte prestasjonen i knebøy. Årsaken er trolig at benkpress er en baseøvelse som også påvirker store muskelgrupper som når den trenes også tydeligvis reduserer prestasjonen i knebøy.

Allikevel er det tidseffektivt å supersette øvelser, men vær oppmerksom på at maksimal prestasjoin reduseres. For de som trener betyr dette at dersom du er ute etter maksimal prestasjon i knebøy bør den trenes alene da den krever lang restitusjon. Kanskje ingen stor overraskelse.

(Journal of Strength Conditioning Research, 28: 2569-2577, 2014)

Publisert: 05.01.2015 KL. 09:57
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.