5 min

Ingen snakker om det...

...men allikvel er det sånn.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Ingen våger å si det høyt. Av redsel for at vi skal oppfattes som "snevre", "overfladiske" eller andre fy-ord så sier vi at vi trener for å føle oss bedre, for bedre helse og av mange andre grunner som høres bra ut. Allikevel er det mange som trener av en enkel grunn: for å se bedre ut naken.

Gjør det oss til dårlige mennesker at vi ønsker å se bra ut? Hvis ikke, hvorfor er vi så redde for å si det?

Hvorfor må vi ha det andre mener er riktig motivasjon for å får lov til å trene? Hvorfor kan vi ikke få lov til å trene fordi vi vil se bedre ut eller kunne gå stolt på stranden...fordi det er viktig for meg? Hvorfor skal den eneste motivasjonen for trening i dag være sunn, sterk, funksjonell, bevegelig, mobil eller annet som er "riktig".

Du burde vel ha lov til å ha din motivasjon, eller...

Med rundt en million mennesker i Norge med medlemsskap på treningssenter er vi i mindretall. Mesteparten av mennesker setter aldri sine ben på et treningssenter. Ikke betyr det at de verken gjør noe feil, er dårlige mennesker eller har mål som ikke er ok å ha. Mange av disse er i aktivitet ute og er minst like sunne og veltrente som mennesker på et senter, noen trener aldri, men er flinke med kostholdet og noen er egentlig ikke så interesserte i noen av delene, men mener i stedet at "livet er til for å nytes". Selvfølgelig har alle rett. Din målsetning er nettopp det, din, og helt ok å ha selv om andre ikke mener det samme som deg. Jeg mener at fordelen med meninger er at alle har lov å ha de. Målet med ytringsfrihet er at det skal være lov å si sin mening, enten du mener det ene eller det andre. Hvorfor skal da ikke du...eller jeg...som har som mål å se bra ut naken få lov til å si nettopp det?

I tillegg er det vel slik at de fleste unge mennesker ikke ofrer det å dø av usunne vaner en tanke før man blir litt eldre. Vissheten om at man faktisk kan påvirke levealder med valg av levevaner ligger hvilende i mange år til man en dag minnes på det. Enten i form av et dødsfall i nær omgang, egne barn eller som et resultat av at man begynner å reflektere over livet i en annen grad enn tidligere. Betyr det at unge mennesker som ikke trener av den primære årsaken helse tar feil. Selvfølgelig ikke! "Whatever makes you happy". er et utsagn man sier i balnt og selv om alle ikke er enige i hva du mener er viktig betyr ikke det at du skal være redd for å si det. I tillegg bør ikke vi som har som primærmålsetning å trener for et langt liv vurdere ungdommens motivasjon heller og tro at vår er så mye bedre enn deres og at vi har sett lyset.

Trening ER sunt

Trening i de fleste former er sunt. Trening er medisin selv om du går på tredemølle, løper i skogen, tar pushups eller benkpress. Om dette i tillegg gjør at du spiser litt sunnere har vi kommet et steg på veien. Sakte, men sikkert vil de flestes mål endre seg litt med årene. Fra å være hovedsaklig kosmetiske til å endre seg til helse, til å til slutt ende opp som et prosjekt som kan kalles vedlikehold av det man har eller "ikke mist mer". På veien dit handler det om å skape en treningsglede som gjør at du kan vær aktiv i mange år. Om det betyr at du i perioder skal få lov til å være fokusert på det kosmetiske så bør det være lov. Din motivasjon vil også av naturlige årsaker endres litt med årene. I mellomtiden...nyt bikinikroppen eller sixpacken. Helse er ikke ensbetydende med at man IKKE ser bra ut.

Hvis du vil bli Personlig Trener for å lære deg hvordan du få mer muskler, så bra for deg. Om du vil bli det for å bli sunn, så bra for deg. Om du vil det for å bli funksjonell, så bra for deg. Om du vil det for å gjøre verden sunnere, så bra for deg. Om du gjør det for å hjelpe andre, så bra for deg.

Vi har hatt motivasjoner fra "jeg vil bli den beste PT en i verden" til "jeg vil hjalpe mannen min å gå ned i vekt" til "jeg er troende og det jeg gjør med kroppen min er en gave til Gud" til "jeg er Lotto-millionær og endelig kan jeg gjøre det jeg vil". Din motivasjon er DIN. Ta vare på den for det er den som gjør at du drives til det som er viktig for deg.

 

Publisert: 21.02.2016 KL. 09:04
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.