1 min

Muskler du ikke bør glemme å trene: De som vrir håndflaten opp

Nei, beskrivelsen var sikkert ikke så faglig, men det er fordi ikke alle vet hva supinasjon er.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Å vri håndflatene opp kalles å supinere. Hvorfor bør dette prioriteres?

I dagen samfunn jobber vi timesvis om dagen med håndflatene pronert (fra oss). Årsaken er tildels pc jobbmen også nettbrett, telefon og lignende gjør at vi sitter med håndfaltene stort sett vridd fra oss store deler av dagen.

For å motvirke dette kan det være smart å trene bevegelser som gjør deg sterkere i supinasjon. Jeg snakker nå om øvelser som bicepscurl med hantler og bicepscurl med stang med bredt grep, curl med tau der du prøver å vri håndflatene opp i slutten av bevegelsen og lignende.

Andre ting å ha i bakhodet

Når du vrir håndflatene ned er det også en tendens tilå falle frem med skuldrene. Når skuldrene faller frem har hodt en tendens til å falle fremover også og holdningen forverres. I dg når iPad og telefon-nakke er nye betegnelser fordi vi stirrer ned i skjermen så mye kan det å styrke motastte muskler være noe å tenke på.

Publisert: 10.02.2016 KL. 01:16
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.