3 min

Serie: Hardgainer- oppskriften for deg som sliter med å bygge muskler

Mange av oss skulle ønske at det hadde vært en metode som kunne gitt oss muskler på rekordtid. Det nærmeste du sannsynligvis kommer er dette.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Definisjonen på en såkalt Hardgainer er en som sliter med å bygge muskler. Når sannheten skal sies gjelder det vel de fleste av oss med unntak av de ekstreme genetiske undrene som bygger muskler nesten uansett hva de gjør. Jeg snakker nå selvsagt om kroppsbyggere på topplan. Utfordringen er at vi vanlige dødelige tror at vi responderer på den samme treningen som de, noe som ofte viser seg å være veldig feil. Det er ingen tvil om at det er en stor genetisk forskjell på de beste og mannen i gata. Ikke bare er de såkalte super-responders på treningen, men de tåler i tillegg en større treningsmengde og hardere enn de fleste av oss andre.

Når det er sagt så betyr ikke det at ikke alle kan bygge muskler. Det krever bare en litt annen tilnærming enn for de mest genetisk velsignede. En såkalt hardgainer må ta mer hensyn til restitusjon, treningsmengde og hyppighet og må planlegge litt mer over lengre periode. Jeg har hatt gleden av å trene med noen av de beste i verden og til min store frustrasjon var det ulike kroppsdeler som de ikke trente i store deler av året i risiko for at musklene skulle bli for store. Unødvendig å si så har aldri dette vært et problem for meg….

Mange av dere har helt sikkert den samme opplevelsen. Uansett hva du gjør så lar resultatene vente på seg. Du blir ikke like fort strek, musklene vokser ikke like raskt og du får mer vondt enn du håpet.
Denne serien er derfor for deg.

Hvem er så deg?

Du er den personen som ønsker å bygge muskler raskest mulig og gang på gang har blitt frustrert over at du ikke har fått de resultatene du ønsker. Du har løftet, curlet og knebøyet til du har vært grønn i ansiktet. Prøvd alle mulige kosttilskudd fra BCAA, karbodrikker og masse annet du knapt kan stave. Resultatet? Litt blakkere og mer frustrert. I tillegg har du knapt økt styrken siste månedene og føler at du står fast.

En forutsetning for å kunne følge denne serien er at du har en viss kunnskap om utførelsen. Du bør beherske de ulike baseøvelsene og kunne trene opp mot utmattelse. I tillegg kreves det at du våger å planlegge litt langsiktig for å oppnå de målene du ønsker.

Målsetning

Målsetningen er at du skal legge på deg minst 5 kilo muskler og beholde eller til og med redusere fettprosenten merkbart over de neste seks månedene. Om du er gutt/mann skal du klare 2 ganger kroppsvekt i knebøy og markløft og 1,5 ganger kroppsvekt i benkpress. En 80 kilos gutt løfter da 160 kilo i knebøy og markløft og 120 kilo i benkpress, mer enn de aller fleste på et hvilket som helst treningssenter.

De ulike delene i programmet vil ta for seg treningsprogram for alle seks måneder, kostholdet, kondisjonstrening, stretching, restitusjon og søvn, kosttilskudd, avanserte teknikker, belter og drareimer, motivasjon, spesialisering av ulike kroppsdeler og annet. Følg med videre.

Publisert: 08.01.2015 KL. 01:47
Kategori: Trening

Har du lest disse?

Hvordan ser man på styrketrening for barn og unge? Her finner du en artikkel som sammenfatter dagens oppfatninger. Arti...
En ny forskningsrapport forsøkte å kartlegge restitusjonstid for ulike muskelgrupper. Forsøket ble delt inn i underkrop...
Ved å benytte nakkeestrekkere øker styrke i benkpress.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.