6 min

Slik finner du motet til å gå for det du ønsker deg

Vi har samlet fem tips som kan hjelpe deg på veien.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Å jobbe som personlig trener innebærer å hjelpe andre med å nå sine mål. Men hva med dine egne ambisjoner og drømmer? Noen ganger kan det virke som om det er mange hindringer på veien til å forfølge egne mål, enten det er videreutdanning, starte ditt eget treningsstudio, mer ansvar, eller ny rolle. Er du gründer, må du kanskje ta et ærlig styremøte med deg selv. Frykt for det ukjente, frykten for å feile, usikkerhet og bekymringer om hva andre tenker, kan stå i veien for å finne motet vårt.

 

Her er fem tips for å finne motet til å gå for det du ønsker deg.

 

Vit hvor du henter motivasjon fra

Et viktig første skritt for å finne motet til å gå for det du ønsker deg, er din egen motivasjon. Motivasjon kan deles inn "vekk i fra" og "hen i mot". Hvis du motiveres "vekk i fra," fokuserer du på å unngå negative konsekvenser eller ubehagelige situasjoner. Din drivkraft kan være frykt for å mislykkes eller bekymring for å ikke nå dine mål. På den annen side, hvis du er motivert "hen i mot," fokuserer du på det du ønsker å oppnå og hva som inspirerer deg. Du kan bli drevet av belønningen, fremgangen eller det ønskede utfallet. For eksempel, hvis du er motivert "vekk i fra," kan du tenke, "Hvis jeg ikke får nok kunder, mister jeg jobben." Men hvis du er motivert "hen i mot," kan du tenke, "Ved å hjelpe flere kunder, kan jeg bygge sterke relasjoner og utvide min personlige treningsvirksomhet." Å være klar over hvor du henter motivasjon fra, kan hjelpe deg med å finne retning og mot til å forfølge dine mål.

 

Sjekk inn med eget tankesett

Ditt tankesett spiller en avgjørende rolle i din evne til å gå for det du ønsker deg. Det er to hovedtyper av tankesett: et låst tankesett og et utviklingsorientert tankesett. Et låst tankesett innebærer troen på at egenskaper som intelligens og talenter er medfødte. Du kan føle at det er lite du kan gjøre for å endre situasjonen din. På den annen side handler et utviklingsorientert tankesett om troen på at det er dine holdninger, innsats og læring som påvirker utfallet. Du er åpen for å prøve nye ting, lærer av tilbakemeldinger og erfaringer, og ta sjanser. Å kultivere et utviklingsorientert tankesett kan gi deg viktig perspektiver på å takle utfordringer og å våge å feile og lære.

 

Vil du lære mer om dette? Da kan vår utdanning Mental Trener være noe for deg.

 

Ta pulsen på karrierehelsa di

God karrierehelse er avgjørende for hvordan vi har det - både på og utenfor jobben. Kjernen i karrierehelsemodellen dreier seg om to sider av samspillet: hvordan vi påvirker arbeidsplassen, og hvordan arbeidsplassen påvirker oss. Ved å ta pulsen på vår karrierehelse kan vi oppdage og øke bevisstheten rundt hvordan de fysiske, emosjonelle, mentale, spirituelle og sosiale aspektene påvirker deg i arbeidshverdagen. «Hvem blir jeg i møte med kunder, kolleger og arbeidsoppgaver? Ta deg tid til å reflektere over karrierehelsen din. Hvis du oppdager at du går på akkord med dine behov, kan det være på tide å gjøre endringer som gir deg mer trivsel og ro i arbeidshverdagen.

 

Drømmer du om å bli personlig trener? Les mer og meld deg på her!

 

Å takle endringer

Som personlig trener er du kjent med viktigheten av å hjelpe kundene dine med å håndtere endringer i livsstil og trening. Det samme prinsippet gjelder for deg selv når jobber meg eget mot og endringer. For å håndtere endringer effektivt, kan du bruke tre faser:

 

Overgangsfase 1 – Gi slipp

I denne fasen kan du oppleve følelser som uro, frykt og usikkerhet. Det kan være når du vurderer å bytte jobb eller ta på deg nye oppgaver. Aksepter dine følelser og vær tålmodig med deg selv mens du står i utfordringene.

 

Overgangsfase 2 - Den nøytrale sonen

Dette er en mellomfase, det gamle er bak deg, og det nye er ennå ikke etablert. Du kan føle deg forvirret eller møte motstand. Jobb med hva som er viktig for deg her og nå. Sett små kortsiktige mål, allier deg med noen du stoler på

 

Overgangsfase 3 - Den nye begynnelsen

I denne fasen utvikler du en ny identitet, integrerer det du har lært. Du får et nytt syn på deg selv. Husk å feire dine prestasjoner. Du kom deg gjennom, og har bevist for deg selv at du får det til. Som en bonus, skriv ned alt du har fått til i livet hittil.

 

Livet er Ikke en sprint

Til slutt, husk at livet og karrieren din er en reise, ikke en sprint. Mot er en verdifull ressurs som du kan utvikle og bruke til å takle utfordringer og oppnå dine mål. Ikke la frykt eller bekymringer hindre deg fra å forfølge dine drømmer du har. Stol på deg selv, du har det som trengs for å lykkes.

 

Kilder

Grendstad, N. (2017). Å lære er å oppdage. Oslo: Didakta Norsk Forlag AS.

Dweck, C. S. (2017). Mindset: Changing the way you think to fulfil your potential. London: Robinson.

Bridges, W., & Bridges, S. (2016). Managing Transitions (4. utg.). Philadelphia, PA, USA: Da Capo Press.

Babineaux, R., & Krumboltz, J. (2013). Fail fast, fail often: How losing can help you win. New York : Penguin Group.

Publisert: 17.09.2023 KL. 08:00
Kategori: Tips og Kuriosa

Har du lest disse?

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.