Unngå disse 5 feilene om du skal drive forretninger

Unngå disse 5 feilene om du skal drive forretninger

Publisert: 03.05.2016 KL. 11:24
Av: Espen Arntzen

Jeg har nå drevet noen form for selskaper i 22 år. I løpet av den tiden er det ganske imponerende hvor mange feil man kan gjøre. Her er 5 av de som har vært den dyreste lærdommen.

1. Å ikke lytte til magefølelsen

Noen mener at magefølelsen ikke bør lyttes til siden det er nettopp det- følelser. Jeg er sterkt uenig. Magefølelsen blir bedre og bedre med årene siden den vurderer ting opp mot tidligere erfaringer. Om du har hatt mange erfaringer så har den mer informasjon å bruke til å vurdere. Derfor er mitt sterkeste tips: lytt til magefølelsen selv om den akkurat nå ikke virker helt logisk. Følelser er tross alt det som holder oss våkne om natten, skaper et smil eller en tåre og gir livet mening.

2. Å ikke ansette flinke mennesker

Man har alltid en tendens til å tro at man kan best selv. I tillegg har alle mennesker en god dose ego som gjør at man lett unngår å dele rampelyset med andre. En av mine største feil er å ikke ansette flinke mennesker tidligere, men lenge å gå rundt å tro at man kan alt best selv. det eneste jeg i dag kan si jeg er flink på er å finne mennesker som er flinkere enn meg selv. Ressursene AFPT i dag har er fantastiske på både faglig og ikke minst menneskelig grunnlag. Skulle jeg valgt mennesker på nytt hdde jeg valgt de samme.

3. Å tro man kan best selv

Dette føyer seg litt inn i punkt 2. Ingen kan alt best. Ja, du kan ha noen styrker, men du har også noen svakheter. Finn mennesker som er bedre enn deg på de ulike feltene. Tro meg, de finnes hos deg også.

4. Ikke ha tydelige forventningsavklaringer

Dette har utvilsomt vært en av mine dårligste sider. Om man ikke helt tydlig avklarer forventninger har man ingenting å komme med senere. Ikke bare gjør det det umulig å gi konstruktive tilbakemeldinger når ting ikke går som det skal, men det gir også vanskeligheter med å skryte når forventninger overgås og innfris. Uten tvil er dette min største feil og har skapt mange unødvendige diskusjoner, dårlige netter, dårlig samvittighet og usikkerhet.

Dette er mitt viktigste forbedringeområde som jeg jobber med hver dag.

5. Å bli "sivilisert"

I Rocky filmene sier Mickey, Rocky sin trener, at det verste som kan skje med en proffbokser er å bli sivilisert. Med det menes at man mangler motet til å ta sjanser og satse alt. Veldig enkelt for at det fort blir bekvemt. Som et kjæresteforhold som er OK så er ofte et liv som er bekvemt ikke ille nok til at man tar grep. Da blir man fanget i "godt-nok-fellen". Å våge å ta sjanser og satse er avgjørende for å lykkes. Ingen, og da mener jeg ingen (foruten meg og mine nærmeste), trodde at AFPT skulle klare seg da vi startet. Det å våge å ta sjansen gjorde at vi i de årene vi har vært aktive har gjort som følger:

  • Utdannet 3500 mennesker i hele landet og arrangert utdannelser i USA, Dubai , Sverige og Spania
  • Skapt 50 arbeidsplasser internt
  • Betalt ut 30.000.000 kroner i lønn gjennom årene til forelesere og ansatte og sett til at de kan betale regningene og ta vare på sine
  • Gjennom dere nådd 10% av Norges befolkning direkte
  • Arrangert samlinger innen overvekt og helse med  deltagelse fra Helsedirektoratet med flere
  • Etablert Stiftelsen Sunne Barn
  • Gitt bort 6296 Kostholdsutdannelser til alle landets barnehager
  • Fått lov til å jobbe med det morsomste vi vet og med de beste menneskene vi vet om
  • Å få muligheten til å gjøre en forskjell og gjøre Norge til verdens sunneste land

"You miss 100% of the shots you don´t take..."
-Wayne Gretzky

 

Har du lest disse?

Hva er VO2max?

Hva er VO2max?

Hva er VO2max?

Hva er VO2max?

Sosial angst og trening

Sosial angst og trening

Sosial angst og trening

Sosial angst og trening