Øvelsesanalyse og spotting

Grunnleggende analyse, spotting og øvelsesvalg for best mulig effekt.
Neste oppstart
Vi har ikke en dato for neste kurs enda. Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær første person til å få beskjed når dato kommer

Om Øvelsesanalyse og spotting

Vi som personlige trenere skal være øvelsespesialister og kunne effektivisere styrketreningen for våre kunder gjennom individuelle tilpasninger, øvelseforståelse og forståelse for korrekt spotting.

I dagens samfunn hvor øvelsekopiering er vanlig og individuelle tilpasninger er sjeldne, er det vår plikt som personlige trenere å faktisk vite hva som skjer og være de øvelsespesialistene vi sier vi er.

Intro:

Kurset gir deg en grundig og enkel tilnærming til riktige øvelsesvalg og analyser.

Vi skal diskutere spotting, som er basert på forståelsen av mekanikken i øvelsen og alt dette som gir deg grunnlaget for å velge riktige og individuelt tilpassede øvelser for en trygg, sikker og effektiv trening.

Vi går gjennom spotting og hvordan du bruker det mest mulig effektivt med tanke på tryggheten, teknikken samt intensitetskontroll. Det vil si hvordan du gjør øvelsen tyngre eller lettere med forståelse for biomekanikken i samspill med spottingen.

Hvordan skal du spotte for maksimalt utbytte av øvelsen?

Hvor er det tyngst?

Hvordan skal du plassere deg selv i forhold til kunden da du skal utføre spotting?

Vi skal gå igjennom sikkerhet, arbeidsposisjoner, effekt, intensitetskontroll, kommunikasjon og berøring.

Du lærer forståelse for teknisk observasjon og oppsett for riktig muskelbelastning i ulike øvelser basert på bevegelsesmønsteret til muskel og ledd.

OM UTDANNINGEN

Analyse, spotting og øvelsesvalg er læring om hvordan øvelsene, mekanikken og din forståelse av hva som skjer, påvirker resultatet til kunden.

Etter å ha fullført kurset har du kunnskap til å vite hva som skjer og hvorfor du plutselig får bedre resultater enn tidligere.

Dette kurset er for deg som ønsker å øke din kompetanse innen teknisk observasjon og utførende styrketreningsøvelser for over- og underkroppen.

Kurset gir deg også en forståelse av viktigheten av korrekt spotting og alle de effektene du kan få av riktig utførelse av den. Spotting er ekstremt viktig for best mulig effekt, trygghet og tekniske justeringer.

En PT med kunnskap om grunnleggende analyse, korrekt spotting og riktige øvelsesvalg og modifikasjoner av disse og da med individuelle tilpasninger, er en unik PT og en ettertraktet PT.

Kurset legger en unik vekt på praktisk bruk av kunnskapen i ditt arbeid som personlig trener i studio.

Vi skal se nærmere på:

 

 • Hvordan velge riktig øvelse for kundens målsetning og hvordan modifisere disse for optimal effekt?
 • Hvordan bruke enkle metoder for riktig sett up (funksjon, motsatt belastning, fiberretninger, ROM)
 • Hvordan analysere en øvelse ut ifra muskelens funksjon og leddmekanikk?
 • Spotting før og under øvelsen for optimal effekt
 • Kommunikasjon og feedback før, under og etter øvelsen
 • Betydningen og forståelse av vektarmene ved spotting og belasting.
 • PRAM (Progressioner, Regressioner, Abort, Modifikasjon) ved ulike øvelser.

 

Læringsmål

 

Studenten skal:

 • Anvende kunnskapen om øvelsesanalyse, teknisk evaluering, spotting og øvelsesvalg for hypertrofi i praksis
 • Ha forståelse for den funksjonelle anatomien og den spesifikke leddmekanikken før den valgte øvelsen
 • Ha forståelse for hvordan spotting ikke bare kan fungere som en sikkerhet, men for økt effektivitet, intensitetskontroll og for optimale stimuli under trening
 • Studenten skal kunne analysere, modifisere og forbedre øvelsen med forståelse for spotting og enkel mekanikk med optimalt oppsett
 • Ha innsikt i hvordan PRAM kan øke effekten av tiltenkt øvelse
 • Kunne forklare vektarmprinsippet ved valg av øvelser og vid spotting

Moduler

- Øvelsesanalyse og spotting består av følgende moduler

Teori

Grunnleggende og nødvendig informasjon om hvilke elementer som må hensyntas i treningen vektlegges stort gjennom disse teoretiske delene.

Praktisk undervisning

Denne delen tar for seg hvordan man praktisk kan analysere og velge de riktige øvelsene basert på ønket resultat.

Multiple choice eksamen

Multiple choice eksamen med 20 spørsmål. Det kreves 80% korrekt for bestått.

Eksamen må avlegges isenest tre uker etter avsluttet kurs.

Forelesere

- En kombinasjon av lærere og forelesere i særklasse

Vi har samlet det mest komplette lærerteamet AFPT noen sinne har hatt. Lærerstaben inkluderer fysioterapeuter, manuellterapeuter, personlige trenere, naprapater, osteopater, ernæringsfysiologer, styrkeløftere og vektløftere, massører og coacher. Kombinert med praktisk faglig erfaring fra daglig virke, forfatter- og utdannelseserfaring, formidlingsevne og engasjement, mener vi at våre lærere representerer den ypperste utdanningsspesialiserte fagkombinasjonen på våre fagområder.

Nyttig info

Betaling

AFPT har fleksible betalingsløsninger og tilbyr avbetaling. Hele studiet skal generelt betales i løpet av maksimalt 6 måneder etter studiets eller studentens oppstart foruten om egen avtale eller finanisering gjøres.

Betalingsinformasjon finnes beskrevet i AFPT sin studiekontrakt. I tillegg finnes opptil 36 måneder nedbetaling via SVEA Finans.

Kurssted

Kurssted i våre byer formidles på e-post tre uker før kursstart.

Mer informasjon får du ved å ringe vårt kontor på (+47) 955 55 938 eller sende en e-post til [email protected].

Påmelding

For å melde deg på kurset trykker du på en av «Meld deg på»-knappene du finner på denne siden. Da vil du få opp en liste over tilgjengelige datoer og studiesteder. Velg det som passer for deg, trykk på «Meld deg på» og følg instruksjonene under på neste side.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.