Margot Jakobsen

Margot har 30 års erfaring fra treningsbransjen, og har vært innom roller som gruppeinstruktør, personlig trener, senterleder, produktsjef og foredragsholder.

Å jobbe som personlig trener

Nylig fortalte en PT-kunde meg hvor overrasket hun ble da hun løftet sommerdekkene ut av bagasjerommet. Under vår treningsperiode på åtte måneder fortalte tallene henne at hun hadde blitt mye sterkere, men hun følte seg ikke slik. Når hun derimot løftet ut dekkene, noe hun hadde behøvd hjelp til for et år siden,  klarte hun det nå helt på egen hånd.  

Det flotteste med PT yrket er at man får være der i mestringsøyeblikket. Det er små sekvenser i livet der et menneske gjør noe mer, raskere, tyngre, bedre – eller kanskje for aller første gang. Akkurat da får man være så heldig å oppleve den helt spesielle «Jeg klarte det – gløden»,  som preger fjeset til noen når de får til noe de aldri trodde de skulle klare. 

Som PT møter man mennesker i sårbare øyeblikk, preget av fortvilelse over sin egen situasjon. Individer som kanskje har vært igjennom flere forsøk på å endre livet sitt, og kommer til deg som et siste desperat forsøk. Under et slikt møte finner man to modige mennesker. Et som våger å være ærlig og dele de vonde følelsene med en fremmed. En annen som må være modig nok til å både bære – og være til stede i situasjonen.

Så synes jeg det er heftig å få bidra til å skape varige endringer i et menneskes liv. Ikke bare de konkrete helsegevinstene fysisk aktivitet bringer med seg, men også dem som omhandler andre viktige valg i livet. Jeg har opplevd at mennesker for første gang på lenge har våget å tro på kjærlighet igjen, fordi de har det bedre med seg selv. Noen har gått ut av forhold, byttet jobb eller kjøpt sin første leilighet. Felles for dem alle er at helsen har blitt bedre, livet er bedre og de smiler mer.
Ikke er det rart at vi kaller dette for verdens beste yrke!

Hvorfor foreleser for AFPT?

I 2012 etablerte jeg et samarbeid med Akademiet for Personlig trening på vegne av kjeden jeg jobbet for, og i den forbindelse var jeg heldig å bli kjent med Kine og Espen.

Siden det har AFPT for meg vært en virksomhet preget av høy kvalitet og stort engasjement, med evne til å skape et inkluderende miljø som mange ønsker å være en del av.

Jeg tok selv PT-utdanningen hos AFPT i 2020, og ble imponert over hvordan foreleserne evner å vekke interesse for de ulike fagene- og ikke minst skape magi i klasserommet. Som produktsjef for personlig trening i nesten ni år intervjuet jeg over 1000 nyutdannede PTer, og det var nettopp forelesernes driv, høye grad av kompetanse og evne til å engasjere som imponerte de aller fleste.

Ikke minst ble det ofte nevnt hvor tilgjengelig de opplevde at administrasjonen var, både ved spørsmål om utdanning, betaling, eksamen osv.

AFPT skiller seg spesielt ut for meg, ved å til enhver tid jobbe for å ta et større samfunnsansvar. Via sin hovedmålsetning om å gjøre Norge til verdens sunneste land, blir jeg imponert over det engasjement de har for at barn og unge tidlig etablerer gode vaner i forhold til kosthold og fysisk aktivitet.

Til slutt handler det å være foreleser hos AFPT om å få jobbe med elever som ønsker å bidra til at andre mennesker tar flere gode valg for seg selv. Å få muligheten til å gjøre de gode som skal gjøre andre gode, DET er et stykke spennende arbeid!

Jeg er svært takknemlig for å få muligheten til å være en del av denne virksomheten, og dette fantastiske laget.

Erfaring

  • Eget PT-Firma i Stockholm
  • Produktsjef Fresh fitness | 2012 - 2020
  • Utvikling og drift av PT100 skolen Fresh Fitness | 2016 - 2020
  • Foreleser og foredragsholder i Treningsbransjen siden 2012
  • Over 15.000 gjennomførte PT timer

Utdanning og kurs

Utdanning

Høyskolen Kristiania
Akademiet for personlig trening
BI – Norges Handelshøyskole
Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.